A Piacerekvartetten

Flöjt & Stråktrio, efter behag

 

 Välkommen till oss!


 

A Piacerekvartetten är en av få fasta flöjtkvartetter i Sverige och bildades 2007 i Göteborg. Det som förde oss medlemmar samman var och är kärleken till musiken och lusten att spela kammarmusik. I början hade vi bara en hög med musik och mycket vilja och det viktigaste var att vi skulle trivas med varandra och att det skulle vara roligt att musicera. Även om vissa medlemmar har bytts ut med åren är vi fortfarande här idag med samma entusiasm och samma vilja, redo att ge en upplevelse till alla som vill lyssna på oss. 

Som namnet antyder (A Piacere är italienska för ”efter behag”) kan vi anpassa oss till olika musikarrangemang. Vi blandar gärna musikstilar i våra program och arrangerar även själva. Vi har redan hunnit spela i en mängd sammanhang och med olika samarbetspartners. Några exempel är; med kompositören Maria Löfberg som har skrivit stycket ”Four Seasons” till oss som vi uruppförde i oktober 2007; invigningskonsert på musikfestivalen i Vänersborg 2007 och spelning i Blå hallen i Stockholm 2009 och 2014. Från och med 2008 underhåller ensemblen även gästerna från ”Bok och Biblioteksmässan” på Börsen i Göteborg varje år i september. 

”Dansant och elegant” skrev Sven Andersson från Hallands Nyheter i en recension från 26 juni, 2008 och det är vad vi vill förmedla till våra lyssnare. Vi har kunnat fördjupa och koncentrera oss i den repertoar som faktiskt finns för flöjtkvartett, och det finns inte så lite som man kan tro! Med hjälp av ett kulturstipendium har vi kunnat spela in en demo. Lyssna gärna på oss på vår Myspacesida: www.myspace.com/apiacerekvartetten 

Tveka inte! Boka gärna in oss om du/ni vill uppleva oss LIVE! 

Cordiali Saluti 

 A Piacerekvartetten
 


 

31717